Pagini

Blackpool- Litoralul englezesc

        Blackpool este considerat un targ, un oraș cu deschidere la mare situate in nord-vestul Angliei. Prima impresie pe care o vei avea in momentul in care vei ajunge aici va fi una foarte buna. Strazile late, curatenia specifica englezilor, organizarea si distractia te vor duce cu gandul la un concediu perfect, insa un mic detaliu iti va reaminti ca esti in continuare pe pamant englezesc si anume temperaturile.
Este binecunoscut faptul ca Anglia nu este o destinatie potrivita pentru iubitorii de caldura mare si bronz, insa, cu toate acestea Blackpool poate concur cu celelalte statiuni din alte tari.
In pofida faptului ca este un oras micut, ai o multitudine de lucruri de facut si de vizitat. Indiferent de vremea pe care o prinzi, toate obiectivele turistice sunt deschise  si functioneaza in program normal:



1.    The Winter Gardens este o cladire cu sali de conferinta si pentru evenimente speciale,  situata in centrul orasului.

2.    Stanley Park- este un parc istoric, cu gradini, un teren de golf, un club de cricket, o arena sportiva, un lac, restaurante "art deco”.

3. Plaja Blackpool- se intinde pe 11km de-a lungul coastei fiind ideala pentru plimari pe inserat sau de stat in sezlong la plaja.

4. Sandcastle Water Park - Parcul acvatic Sandcastle Water Park, sau Waterworld, se afla langa Pontonul de sud - South Pier, si are o piscina interioara, cu mai multe tobogane si distractii acvatice.

            5. Muzeul "Ripley: believe it or not" este o franciza, fondat de Robert Ripley, unde te vei putea informa cu privire la evenimente bizare si elemente atat de ciudate si neobisnuite care sunt puse la indoiala de oamenii de rand.
6.    Grand Theater
7.    Gradina Zoologica Blackpool- adaposteste peste 1500 animale din toata lumea
8.    Turnul Blackpool
9.    Pontoanele din Blackpool
10. Parcul de distractii Blackpool Pleasure Beach- este cel mai popular parc thematic din Marea Britanie

Mancare si bautura:
                    De la traditionala sampanie si stridii de pește pana la traditionalele chips-uri , Blackpool acopera o masa larga de gusturi atunci când vine vorba de alimentatie. Cu sute de cafenele, restaurante , mancare la pachet si baruri, orasul iti ofera  o varietate vasta pentru toate gusturile si potrivite pentru toate buzunarele .

                Ca si sugestii, trebuie neaparat sa incerci La Fontana Restaurant si Ayaan hillies Fine Indian Dining. Sunt printre cele mai renumite pentru mancarurile proaspete si varietatea oferita.

Pentru cei impatimiti ai cumparaturilor, orasul pune la dispozitie o serie de brand-uri cunoscute in toata Europa si, ca si in cazul gastronomiei, magazinele sunt pentru toate gusturile si buzunarele. Este musai sa iti faci timp sis a vizitezi magazinele Blueberries de pe Topping Street. Chiar daca nu sunt foarte accesibile cap ret, macar iti poti bucura vedea cu cateva piese de colectie si nu numai.
       Nu te intrista. Asa cum se “poarta” in toate statiunile cu deschidere la mare, nici Blackpool nu face exceptie de la regula, motiv pentru care pe toata coasta litoralului vei fi intampinat de trasuri cu cai care te imbie la o scurta plimbare sau buticurile care te indeamna sa le calci pragul si de unde nu poti pleca cu mana goala.

        Fie ca este in trecere pentru 1 zi sau un mini sejur de cateva zile, Blackpool te va intampina intotdeauna cu o atmosfera buna, oameni pusi pe distractie si dornici sa te cunoasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu