Pagini

Liverpool- Un weekend perfect


Liverpool este alegerea perfecta pentru un weekend memorabil. Cea mai buna varianta de a vizita acest oras viu este aceea de a allege masina, asa cum este de preferat pentru toate Anglia si Scotia.
Liverpool nu este cunoscut doar datorita echipei de fotbal cu acelasi nume, ci si prin binecunoscuta trupa a anilor ’80 si anume The Beatles. Fie ca vorbim in timpul zilei sau seara sau de anotimp, acest oras este un mic furnicar in care vei putea regasi toate natiile de oameni pe metru patrat, ceea ce nu este un lucru rau pentru ca englezii sunt foarte deschisi in privinta socializarii si a prieteniilor.
Portul cu deschiderea la raul Mersey ii confera orasului Liverpool un aer usor venetian pentru ca barcile si ambarcatiunile ancorate aici se incadreaza perfect in peisajul boemic creat de cafenelele si localurile din imprejurimi.
Este un oras foarte organizat si curat, ca de altfel orice oras din Regatul Unit. Ai posibilitatea de a traversa orasul folosindu-te de masina personala pentru ca ti se pun la dispozitie o multitudine de parcari, contra cost ce-i drept sau folosind transportul in comun, insa o idée la fel de buna este si inchiriatul unei biciclete pentru care ti, de asemenea, ti se pun la dispozitie locuri speciale de a le lasa.
 Odata ajuns aici, trebuie neaparat sa vizitezi Stadionul Liverpool. Ti se va oferi si ocazia de a vizita muzeul din cadrul stadionului, vestiarul echipei Liverpool si al echipelor adverse si nu in ultimul rand terenul de fotbal care te va adduce la tacere prin grandoarea pe care o impune.
Ca si alte obiective turistice care nu trebuiesc ocolite pot enumera:
      1.      Muzeul trupei The Beatles
      2.      World Museum
      3.      Tunelurile Williamson
      4.      Galeriile Tate
      5.      Primaria orasului Liverpool
      6.      Muzeul Maritim Mersey
7.      Muzeul International al Sclaviei
8.      Catedrala Liverpool
9.      Roata din Liverpool se afla vis-a-vis de Muzeul Beatles. O plimbare de aprox 25 minute merita fiecare penny.

Principala strada de cumparaturi din Liverpool este dominata de toate buticurile si magazinele raspandite in orice mare oras din Marea Britanie, insa exista si cateva magazine locale cu haine ce se gasesc numai aici. Un mare centru comercial ce merita vizitat este Grand Central, ce va ofera 40 de magazine mici ce vand de la haine alternative pana la mobila second-hand.  Un alt centru comercial este Liverpool One, localizat pe Liverpool Street. Acesta a fost construit in 2008, avand 3 nivele ce ofera diferite magazine, locuri de distractie si chiar un parc.
Viata de noapte din Liverpool nu consta doar in restaurante si baruri.
Exista o serie de excursii disponibile in tot orasul pana la spectacole sau concerte la una dintre orașului multe spații de top spectacole, insa depinde si de perioada in care te afli in oras. Este binecunoscut ca septembrie este luna destinata concediilor englezilor, motiv pentru care este bine ca si tu sa alegi aceasta perioada pentru a te bucura de tot ceea ce se bucura si localnicii.
Din punct de vedere al gastronomiei, este binecunoscut ca englezii nu au o varietate culinara autohtona prea dezvoltata, asa ca poti incerca celebrul fish and chips, insa oricand poti apela si la restaurantele din oras cu diverse specificuri culinare la diverse preturi.


Am fost placut surprinsa sa descopar ca in mijlocul lunii septembrie, vremea a fost mai mult decat minunata, fara nici o zi de ploaie, ceata sau frig, dar pentru un weekend de exceptie si fara incidente ai grija ca in bagajul tau sa se regaseasca lucruri destinate soarelui dar si ploii.
Inevitabil, un weekend in Liverpool iti va schimba perceptia despre orasele mai mici ale Regatului Unit, te va incarca cultural si sa nu uitam ca si distractia va sta la loc de cinste!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu