Pagini

Glasgow-vibrant si energetic


Situat pe raul Clyde, Glasgow este cel mai mare oras din Scotia, renumit pentru cultura, stil si atmosfera  prietenoasa pe care o decaja locuitorii. Glasgow ofera un amestec de muzee la nivel international, galerii , arhitectura uimitoare, viata de noapte vibranta si o gama variata de restaurante si baruri .
Foarte cunoscut este si pentru celebrele scene cu muzica live care aduc un plus de energie orasului.
Te gandesti sa vizitezi Glasgow? Fii inspirat si intereseaza-te din timp de starea meteo si de festivalurile care pot avea loc in perioada in care vreti sa vizitezi orasul. Daca ati ajuns in Glasgow, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti  ar fi sa va potriviti ceasul dupa ora lor, adica sa fie cu 2 ore mai putin ca in Romania.
Din bagajul vostru nu trebuie sa lipseasca hainele adecvate perioadei de an in care veti vizita Glasgow.
Exploreaza varietatea de atractii din Glasgow si sa nu va surprinda cand in jurul vostru veti auzi povesti cu regi si regine, veti putea vedea izbitoarele castele din stanca sau vi se vor dezvalui cele mai noi inventii ale stiintei.
Ca si atractii turistice pe care nu trebuie sa le ratati pot enumera:
  1. Camperdown Country Park
  2. Gradina Botanica
  3. Piata George
  4. Superba catedrala a orasului
  5. Catedrala Saint Mary
  6. Galeria de arta si muzeul Kelvingrove
  7. Muzeul Transportului
  8. Palatul Poporului
  9. Muzeul de Stiinta
  10. Tenement House- una dintre cele mai vechi case in stil scotia care poate fi si vizitata.

         Printre cladirile georgiene si victoriene care s-au pastrat in acest oras, exista multe magazine elegante de imbracaminte. Nu evita shopping-ul in Glasgow prin intermediul Buchanan Galleries, St. Enoch’s Shopping Center Sau Debenham’s care este unul dintre principalele magazine universale din oras.
Serviciile de autobuz sunt foarte bune, iar legaturile de la autobuze la trenuri si metrou sunt convenabile. De asemenea, Glasgow este unicul oras din Scotia care are metrou, iar vopeaua portocaliu-stralucitoare si traseele circulare i-au adus denumirea de Clockwork Orange (portocala mecanica).

Bucataria scotiana (si cea britanica, in general) nu se compara cu nici una din restul Europei, dar nici nu o sa muriti de foame daca ajungeti prin Scotia. Exista suficiente restaurante si fast food-uri pentru orice buzunar, dar eu am preferat dintotdeauna sa cheltuiesc cat mai putin pe mancare.
Dar trebuie neparat sa incercati preparatele caracteristice din carne condimentata de oaie sau vita, asortata cu diverse legume/radacinoase facute piure. De asemenea, nu evitati placinta cu carne in sos de bere.
Glasgow este la fel ca orice alt oras mare: are zone sigure si zone mai putin sigure,  insa centrul orasului este foarte sigur si nu vei intampina nici o problema.  In timpul zilei, centrul orasului are, de asemenea, multe puncte de informare care sunt in masura sa te ajute atunci cand este necesar.
La o prima vedere, pare un oras industrial, traversat de multe poduri si autostrazi bine puse la punct, insa atunci cand te odata ce pornesti sa vizitezi orasul perpedes, ochii iti vor fi bucurati de verdeata, curatenia si lipsa prafului pentru ca nu degeaba se spune ca este unul dintre orasele verzi care traiesc indiferent de zi sau noapte.
Un oras care merita sa fie exploatat: esti la Glasgow, deci... nu uita sa traiesti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu