Pagini

Pitesti- orasul lalelelor


         Pitesti este capitala judetului Arges si cel mai mare din aceasta zona. De asemenea, este un important centru comercial si industrial, precum si „casa" pentru doua universitati de prestigiu. Orasul este situat pe autostrada A1, conectare direct la capitala Bucuresti. Orasul gazduieste rafinaria de petrol Arpechim si este un centru de marketing pentru industria de automobile, in special Automobile Dacia.
Daca tu crezi ca acesta este tot orasul Pitesti, ai sa vezi ca te inseli. In decursul anilor in care am tot vizitat acest oras, pot sa il consider o a doua casa si de fiecare data ma surprinde cu cate ceva nou pentru ca este un oras in care tot descoperi si te redescoperi.
Manifestarea „Simfonia Lalelelor" a devenit in timp, punctul central al florilor, al lalelelor din municipiul Pitesti, locul unde principalii producatori si comercianti de flori au folosit priceperea si talentul lor pentru a scoate in evidenta frumusetea naturii. „Simfonia Lalelelor", organizata de municipalitate, a adus Pitestiului renume international precum si denumirea de „Orasul Lalelelor".
Pitestiul nu este insa cunoscut numai datorita „Simfoniei Lalelelor". El este unul dintre cele mai curate orase din Romania, un oras verde in care, pe langa avantajele civilizatiei, natura ocupa un loc de cinste. Iar acest aspect este sustinut de binecunoscuta Padure Trivale si Parcul Strand insotite de minunata flora pe care o poti regasi in tot orasul.

Printre alte obiective turistice, as dori sa amintesc de:

1. Biserica Domneasca Sf. Gheorghe situata in Piata Vasile Milea (centrul orasului)
2. Biserica Mavrodolu
3. Fantana Muzicala- este o fantana unica in Estul Europei, care are 1000 orificii prin care iese apa, fixe si mobile si mii de fascicole lumini care reprezinta tot farmecul acestei minunatii pentru ca ele functioneaza in functie de presiunea apei si se misca in functie de notele muzicale... si, de asemenea, si culorile apar in functie de muzica oferita publicului larg.
4. Galeria de arta
5. Gradina Zoologica
6. Manastirea Trivale
7. Padurea Trivale - fiind declarata un monument al naturii si, de asemenea, o rezervatie protejata de lege.
8. Muzeul de arta
9. Muzeul judetean Arges
10. Parcul strand este unul din punctele de atractie ale pitestenilor. Cuprinde locuri de agrement si sport (plimbari cu barca, curse de carturi, terenuri de fotbal, tenis, handbal si patinoar artificial). Copiii se pot plimba cu trenuletul facand inconjurul parcului. Tot aici se afla si un teatru de vara amplasat pe una din insulele de pe lacul populat cu lebede.
11. Teatrul Alexandru Davila
12. Biserica Sf. Vineri
13. Primaria Municipiului Pitesti
14. Biblioteca Judeteana „Dinicu Golescu"
15. Colegiul National „Ion C. Bratianu"
16. Piata Milea este locul unde se desfasoara majoritatea manifestarilor publice din oras.
17. La aproximativ 6 km est de Pitesti se afla Stefanesti, localitatea in care se gasesc podgoriile, unde se produce binecunoscutul vin de Stefanesti.
18. De la Pitesti, pe valea Argesului, spre nord-vest, se afla Curtea de Arges, fosta cetate de scaun a Tarii Romanesti. In Curtea de Arges se afla complexul arhitectural din care face parte Manastirea si Biserica de la Curtea de Arges, ridicate in Evul Mediu. Exista o legenda in care se spune ca in zidurile locasului de cult ar fi zidita sotia Mesterului Manole, cel care a construit biserica. Legenda spune ca ar fi fost zidita chiar de catre mester, silit sa faca acest sacrificiu pentru a putea termina constructia. Legenda a dat nastere unei balade in care se vorbeste despre construirea manastirii.
19. Din Curtea de Arges, spre nord, se poate ajunge la lacul de acumulare Vidraru, unde se afla barajul cu acelasi nume.


Din punct de vedere gastronomic, puteti sta foarte linistiti. Orasul este intesat de restaurante cu specific vanatoresc, romanesc si international, insa si pentru cei care doresc o atmosfera mai aglomerata pot poposi oricand intr-un bar, pub, pizzerie sau cafenea din centrul orasului. Ce este cel mai important- arhitectura orasului nu este afectata in nici un fel, iar locatiile acestea se intrepatrund perfect cu atmosfera si aspectul Pitestiului.
Orasul iti pune la dispozitie o infrastructura bine pusa la punct si ai de ales in a merge pe jos (ceea ce este cel mai recomandat pentru ca nu este un oras foarte mare si obositor si asa poti surprinde fiecare amanunt si detaliu care fac ca orasul sa straluceasca), pana la a alege intre taxi, trolebuze si maxi taxi.
Dintr-un colt al orasului la altul, orasul abunda in verdeata, curatenie, aer proaspat si aglomeratie decenta. Oamenii respecta locurile si se respecta intre ei si nu vei gasi o persoana care sa nu fie gospodara si care sa nu aiba grija ca locul in care traieste si imprejurimile sa nu arate perfect.

           Este un oras de neuitat si intotdeauna il redescopar ori de cate ori il vizitez, un oras al lalelelor care poate fi pus la acelasi nivel si rang cu orasele occidentale si nu numai.




Willkommen - Viena va asteapta!




 Willkommen!
Cam asa as putea descrie primul impact avut cu minunatul oras Viena. Ori de cate ori vorbesc despre aceasta locatie, ma napadesc amintirile placute si emotiile din mai multe puncte de vedere, printre care, cel mai important fiind faptul ca a fost prima mea iesire din Romania... se intampla undeva in aprilie 2007...

Viena, un oras cu o incarcatura istorica fantastica, dincolo de faptul ca este considerat a fi unul strict, rece, cu oameni pe care ii caracterizeaza organizarea, strictetea si alte aspecte care pana la urma sunt caracteristice zonelor nemtesti si austriece. Departe de mine gandul de a impartasi aceasta parere despre orasul in sine si despre oamenii al caror accent nemtesc este, de fapt, unul austriac, chiar daca limba de baza este germana... dar stiti cum este, si in Romania se vorbeste lb. romana, mai mult sau mai putin coerenta si inteligibila (si din punct de vedere al accentului), in functie de de zona in care te afli.
Inhamati cu multa rabdare si dorinta de a ajunge cat mai repede in Viena, ne-am imbarcat in tren (pentru ca aceasta a fost alegerea noastra de a ajunge pana acolo) si dupa 14h, am avut placerea de a ajunge in gara, un loc care impunea grandoare, frumusete, exactitate prin insasi constructia ei, prin curatenia oferita (in conditiile in care este o gara foarte tranzitata). Cele 2 saptamani de cazare in Viena ne-au fost asigurate de catre o romanca, stabilita si casatorita cu un localnic, care detinea un lant de apartamente si care ne-a oferit multe informatii folositoare.
Viena este unul dintre orasele superbe din Europa si un loc care abunda in obiective si atractii turistice. Este un oras tipic european, asemanator marilor orase europene precum Paris, Roma, Londra sau Milano, dar spre deosebire de acestea, este foarte compact si usor de vizitat. Marea majoritate a atractiilor se gasesc in centrul orasului, fiind destul de usor de vizitat, chiar pe jos (este o placere) sau folosind metroul (care este foarte bine pus la punct) pentru cateva statii. In capitala Austriei, pot fi vazute o serie intreaga de muzee, biserici si alte obiective turistice de mare interes.

 Viena abunda de obiective si atractii si este un MUST sa vizitezi (intr-o ordine aleatorie):

1. Palatul Schonbrunn, pe care eu il consider un Versailles austriac. Gradinile au un farmec aparte, constructia in sine este un monument, insa pe langa toate acestea, gradina zoologica de aici este foarte frumoasa si merita vizitata cu certitudine!... iar cheltuielile financiare, pentru a vedea aceste minunatii sau pentru a vedea cum veveritele vin sa iti manance alune din palme, sunt mai mult decat accesibile.

2. Stephansdom - Catedrala St. Stefan, o constructie in stil gotic, este considerat un simbol al libertatii Vienei pentru ca a supravietuit multor razboaie. Unicitatea catedralei, precum si multitudinea de detalii, fac din catedrala Sf Stefan o comoara a arhitecturii. Altarele, arcadele, turnurile, imaginile, fiecare detaliu are scopul si istoria sa. Clopotul catedralei este unul din cele mai mari din lume si a fost facut din fierul obtinut dintr-un tun capturat de la turci.

3. Mariahilferstrasse (Maria Hilf) este cea mai populata zona, cu multe cladiri rezidentiale si, sa nu le uitam pe domnisoare, cu cele mai multe magazine, deci implicit: cea mai buna zona pentru shopping, iar daca ai norocul de a prinde si sezonul reducerilor (asa cum am avut eu) faci ravagii prin magazine si cu mai putin de 100 euro te imbraci si te incalti cu lucruri foarte bune raportate la calitate-pret... ba mai mult, au fost construite trotuare late de zece metri pe ambele parti si accesul facil al zonei se poate face folosind liniile de metrou construite de curand.
La aceasta lista a obiectivelor turistice, nu puteam sa exclud Palatul Imperial Hofburg, parcul Prater, Aquarium-Casa Oceanelor, Opera de stat, Rathaus (primaria orasului), casa lui Mozart si Michaelerplatz.
Facilitatea accesului la aceste obiective turistice si nu numai se datoreaza unei infrastructuri foarte bine puse la punct, iar cele mai frumoase senzatii le poti trai in calatoriile avute cu metrourile, atat de suprafata cat si de underground. Seriozitatea, punctualitatea si respectul cu care austriecii trateaza acest aspect poate fi sesizate foarte usor prin faptul ca mijloacele de transport in comun sunt foarte curate, foarte rapide, iar aglomeratia (in acceptiunea lor) inseamna momentul in care toate scaunele sunt ocupate. Nu esti nevoit sa alergi dupa o masina sau un metrou, asa cum am procedat la inceput cand am ajuns acolo, si asta se datoreaza stilului haotic si lispa de respect din Bucuresti (alt subiect de discutie).
De asemenea, este unul dintre orasele care favorizeaza mersul pe jos. Ai ocazia sa inspiri un aer foarte curat, fara a sta cu grija ca dupa o zi de calatorit in acest mod vei ajunge cu hainele murdare acasa. No way.... Iar, unul dintre aspectele pentru care am cel mai mare respect pentru aceasta natie se datoreaza faptului ca oameni de afaceri (business men la costum) folosesc bicicleta pentru a se deplasa pana la serviciu, unii dintre ei chiar cu copiii in cosul destinat servietei, asta pentru a-i lasa la gradinita.
 Majoritatea locurilor de munca se desfasoara in afara orasului, iar accesul este mai mult decat usor, ajungand sa strabati orasul, de la un capat la altul, in maximum 45 de minute.
Daca nu esti convins de acest oras, atunci iti mai pot aduce argumente. Celebrul lichior din cicolata alba Mozart este senzational, iar magazinele destinate pofticiosilor de ciocolate si deserturi sunt la tot pasul. Poate ca pretul pentru asemenea placeri ti se va parea un pic cam mare, insa ce mai conteaza? O data este pentru prima data in Viena, nu?
Mancarea in Viena?! SEN-ZA-TIO-NA-LA, satioasa, proaspata si o diversitate inimaginabila.. si ce crezi? Toate la preturi la fel de accesibile!!!
Chiar daca nu esti genul de persoana organizata, cu toate lucrurile puse la punct, care sa urmeze un intinerariu facut de acasa, nu conteaza. Merita sa vizitezi si asa si un punct la fel de forte: ESTE IMPOSIBIL SA TE PIERZI IN ACEL ORAS. Nu vorbesti germana? Nici acest aspect nu conteza. Sunt binevoitori in a te ajuta si in engleza si nu cred ca am avut doar eu norocul de a intalni numai oameni draguti, ci asa cred ca sunt ei.
Si te intorci cu o mentalitate diferita fata de cea cu care pleci, iar pe asta o consider un punct forte...

Paris- un oras de colectie




Parisul poate fi un oras foarte scump – asa si este- , la urma urmei , este un centru mondial de bunuri de lux , restaurante , hoteluri-palate opulente si multe altele . Deci, s-ar putea presupune ca vizitarea Parisul cu un anumit buget nu este tocmai un lucru realist. Din fericire , o vizita la Paris nu are legatura cu a „sparge” banca J . Este posibil sa mananci bine, sa gasesti locuri de cazare curate si decente si in acelasi timp sa te bucuri de atractiile orasului la preturi reduse/gratuite chiar si in acelasi timp sa simti ca pentru cateva zile traiesti intr- unul dintre cele mai superbe orase din lume.
Parisul , cel mai populara destinatie din  lume , are o multime de locuri pe care trebuie sa le vezi, dar asigura-te ca petreci cel putin o zi de plimbare pe strazile pariziene ale orasului , deoarece aceasta este singura modalitate de a descoperi adevarata frumusete si imagine a orasului: un loc plin de viata cosmopolita , dar incontestabil franceza. Centrul Parisului este impartit in 20  de zone administratie, majoritatea dintre ele fiind atractiile cunoscute lumii ( Turnul Eiffel , Champs - Elysées , Muzeul Louvre , Panthéon , Notre - Dame , etc. ).
Printre obiectivele turistice care reprezinta un „must” in a le vizita le voi enumera pe cele mai importante: celebrul Turnul Eiffel, celebrul bulevard Champs – Elysées, Muzeul Louvru, Catedrala Notre Dame, Arcul de Triumf, Basilica Sacre Coeur, Cabaretul Moulin Rouge si nelipsitul Palatul Versailles, cu celebrele gradini remarcabile
Paris are un sistem excelent de transport public , iar bilete si abonamente sunt relativ accesibile. Iti recomand, de asemenea, sistemul de autobuz public pentru ca multe dintre ele au rute foarte pitoresti si reusesti sa surprinzi imagini de colectie.
Foloseste metroul pentru a te deplasa in jurul orasului. Economisesti bani si , la un moment dat , daca te afli in oras pentru mai mult de cateva zile, este mai bine sa cumperi " Carte Orange " valabil pentru o saptamana. Un alt mod de a se deplasa, destul de accesibil ca si pret, in timp ce te bucuri de multe dintre atractiile orasului, este de a lua unul din multele Hop On / Hop Off autobuze turistice. Acopera o zona larga astfel incat vei avea sansa de a vedea mai multe parti ale orasului in doar cateva ore.
In ciuda reputatiei sale ca un centru de lux , Parisul se mandreste cu faptul ca este totusi unul accesibil . Zeci de muzee gratuite , evenimente anuale si alte atractii sunt in vizorul vizitatorului turist care are un buget constient. Ca sa nu mai mentionez ca multe dintre monumentele si siturile cele mai impresionante ale orasului , inclusiv Catedrala Notre Dame , Biserica Sacre Coeur  sau chiar cele de pe malurile Senei pot fi vizitate gratuit .
 Paris poate fi cunoscut pentru numarul mare de unitati gastronomice cu stele Michelin , dar ofera, de asemenea, o multitudine de feluri de mancare delicioase si accesibile.
Bugetul pentru shopping in Paris, un subiect atat de dezbatut si cu toate aceasta atat de actual. Aceasta poate fi unul dintre cele mai domnitoare capitale de moda , dar nu doar acest lucru  inseamna cumparaturi in Paris. Trebuie sa inveti sa faci un tur in stil parizian pentru a gasi cele mai frumoase si ieftine haine sau obiecte pentru casa . S-ar putea face , de asemenea, timp de un mic vartej placut la un targ de vechituri Paris – daca ai si norocul de a prinde unul in perioada in care vizitezi orasul .
Parisul are sute de hoteluri si un bugetul de mid-range, insa inchirierea de apartamente a devenit o optiune populara - si te va salva de o multime de bani pentru mancarea consumata in oras pentru ca majoritatea apartamentelor sunt mobilate cu bucatarie si, de ce, nu iti poti pregati singur orice iti doresti .
O vizita la Paris nu este completa fara una care sa includa obiectivele legate de arta. Un mic secret: intrarea este gratuita in prima duminica a fiecarei luni, in cele mai multe dintre muzeele orașului. Nu trebuie sa ratezi MonaLisa de la Luvru si lucrarile impresioniste de la Musee d' Orsay .
O croaziera pe fluviul Sena este , de asemenea, o traditie turistica comuna in timp ce vizitezi Parisul.

Un alt mic secret pentru indragostiti: podurile Senei s-au umplut cu lacatele indragostitilor. Cele mai cautate poduri sunt: Pont des Arts, Passerelle Léopold-Sédar-Senghor si Pont de l'Archevêché. Desi autoritatile nu sunt de acord cu acest fenomen care pare sa stirbeasca din farmecul Parisului, nu au gasit inca o solutie care sa rezolve problema lacatelor. Mai bine pentru noi, indragostitii, nu? :)
Prima vizita in Paris te va duce cu gandul design-ul cladirilor si calitatea arhitecturii a multor colturi din Bucuresti si, de ce nu, o dragoste pe care o vei resimti vis-a-vis de acest oras atunci cand vei descoperi mult mai multe lucruri in comun pe care cele doua orase europene le au.
Voi ce spuneti?



Londra- This is luxury




Londra este capitala Angliei și a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit, și unul din cele mai importante orașe ale lumii. Londra este inima capitalei care bate in Anglia, iar vizitatorii pot gasi pulsul orasului la fiecare vizita si la tot pasul.
Te gandesti sa vizitezi Londra? Fii inspirat si intereseaza-te din timp de starea meteo si de festivalurile care pot avea loc in perioada in care vreti sa vizitezi orasul. Londra este situata in insula Marii Britanii, iar starea meteo se poate schimba de la o ora la alta si nu doresti ca perioada ta de concediu sa fie afectata de acest aspect.
Daca ai ajuns in Londra, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci  ar fi sa-ti potrivesti ceasul dupa ora lor, adica sa fie cu 2 ore mai putin ca in Romania.
Orasul poate fi descris printr-o singura expresie: un mic furnicar de istorie si civilizatie. Istoria si cultura orasului iti ofera posibilitatea de a scrie pagini intregi, chiar carti despre el, insa cele mai punctuale si concise idei le poti regasi aici.
Daca reusesti sa iti faci prieteni in Londra care sa iti ofere si posibilitatea de a te caza in micul tau sejur, atunci va fi perfect pentru bugetul tau pe care il poti reorienta catre cu totul alte lucruri. Insa nu toti au norocul acesta, motiv pentru care trebuie sa te inarmezi cu rabdare si calm atunci cand te hotarasti sa te pui pe cautat cazare. Se stie ca este un oras scump, nu doar din punct de vedere al gastronomiei, transportului sau al obiectivelor turistice, cat si al hotelurilor.
Odata ce ai reusit sa gasesti un loc de cazare pe gustul tau, este bine sa te inarmezi cu o harta turistica a orasului, o harta a metroului si de a pleca spre centrul orasului pentru a vizita cele mai frumoase locuri. Nu le pot denumi cele mai importante pentru ca ordinea este aleatorie si asta se datoreaza, din nou, istoriei pe care o are acest imperiu.
Un mic pont, foarte important, este sa iti achizitionez online acel “London Pass” prin intermediul carui beneficiezi de anumite conditii, una foarte importanta fiind aceea ca nu mai este neovit sa astepti la coada pentru a cumpara biletele sau de a astepta dupa restul turistilor pentru a respecta obiectul respectiv. Nu este o noutate printre impatimitii calatoriilor pentru ca multe dintre orasele europene pun la dispozitie aceasta optiune.
De la London Eye, National Gallery si Tower of London, mai jos sunt cele mai vizitate obiective turistice din Londra. Multe dintre atracțiile din top 10 sunt gratuite. Indiferent daca preferi istoria sau arta moderna, vei gasi aici:
- Big Ben este unul dintre cele mai importante obiective turistice in Londra, devenind aproape o emblema a capitalei britanice. Big Ben arata de-a dreptul incantator noaptea cand fatada si cesurile de pe fiecare fata sunt iluminate.
- Palatul Buckingham este resedinta oficiala din Londra a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si a fost deschis pentru prima pentru publicul larg in anul 1993.
- Parlamentul (Houses of Parliament) este o cladire impunatoare de pe malul Tamisei si un obiectiv turistic important in Londra cunoscut si sub numele de Palatul Westminster. 
- Madame Tussauds -Turistii ce aleg sa viziteze acest obiectiv turistic trebuie sa fie pregatiti sa dea frau liber emotiilor si sa fie pregatiti sa intre in lumea vedetelor si a personajelor celebre.
- Tower Brigde- Pasaje pietonale au fost facut pentru a permite oamenilor sa traverseze Tamisa in timp ce podul poate fi ridicat pentru a permite vapoarelor mari sa treaca. Astazi, pasajele pietonale servesc drept galerii de unde poate fi admirata panorama peste Tamisa
- British Museum este cel mai vechi si unul dintre cele mai mari muzee din lume. Sunt putine locuri unde pot fi admirate atatea comori ale tuturor timpurilor sub acelasi acoperis
- Palatul Kensington este una dintre resedintele regale si este situat in Gradinile Kensington. 
 -London Eye – Orasul vazut de sus, London Eye este cel mai vizitat obiectiv turistic din Regatul Unit. Celebra roata este cea mai mare din Europa si a treia din lume iar o calatorie de aproximativ 35 de minute te va face sa uiti de toata aglomeratia orasului.
- Piata Trafalgar situata in partea centrala a orasului este un obiectiv turistic foarte important din Londra.
- Turnul Londrei -Nu este un lucru de mirare ca Turnul Londrei este obiectivul turistic si istoric cel mai popular printre turisti. Turnul Londrei a fost fondat de William Cuceritorul si peste un mileniu de istorie a Angliei s-au desfasurat in jurul sau in spatele zidurilor sale
- Galeria Nationala detine una dintre cele mai interesante colectii de tablouri europene din lume, colectie ce este expusa intr-o cladire construita special pentru ea in centrul Londrei
- Westminster Abbey (Biserica Sf Petru din Westminster) ocupa un loc unic in istoria Marii Britanii. Toti suveranii britanici de la William Cuceritorul incoace au fost incoronati aici. 
- Catedrala Sf. Paul este un obiectiv turistic faimos in plenitudinea de obiective turistice din Londra.
- Hyde Park este nul dintre cele mai importante obiective turistice si istorice ale Londrei. Mii de copaci, un lac, o pajiste, facilitati de echitatie si multe altele este foarte usor sa uiti ca te afli in mijlocul unui oras atat de agitat pecum Londra.
Din punct de vedere al gastonomiei, Londra ofera o gama variata de restaurante si cafenele, pentru toate gusturile si buzunarele. Una dintre marile placeri in Londra este diversitatea de restaurantelor  ce reflecta amestecul cultural din metropola. Specialiatile englezesti traditionale, asa cum este budinca de rinichi, carnatii, vita la cuptor sau chiar pestele cu cartofi prajiti, se afla in fruntea listei in puburile care servesc masa. Pentru un meniul traditional londonez, cauta un local unde se servesc  placinte saracte si piure (pie and mash shop).
Multe pareri impartie din punct de vedere al transportului, insa nu este atat de greu pe cat arata la prima vedere. Londra e orasul lucrurilor pe dos si anume: metroul vine din stanga, volanul la masini e pe dreapta si se circula tot pe stanga. Londra este o metropola, iar reteaua de transport in comun este printre cele mai extinse si aglomerate din intreaga lume.
  Autobuzul e foarte popular in Londra! Sunt toate rosii, cu etaj si circula si ziua si noaptea, dupa ce metroul se opreste. Autobuzele circula foarte des, uneori unul dupa celalalt. In autobuz, cum se pleaca dintr-o statie, imediat anunta ce statie va urma, intr-o engleza superba, cu accent britanic, care iti reaminteste unde te afli!
Taxiurile sunt mici, negre, cu aer retro! Din acest motiv fac ca Londra sa aiba un farmec nemaintalnit in Europa!
Metroul vine repede si astepti maxim 4 minute. Este cel mai vechi din lume si este baza transportului in comun in Londra. Dar atentie, pretul biletului pentru metrou variaza in functie de districtul in care vrei sa mergi. Cel din centru este cel mai scump si cu cat te indrepti spre periferie, pretul acestuia scade.
Daca vrei sa pornesti intr-o aventura de descoperire turistica, ideal ar fi pe jos!  Londra e un oras proaspat, aerisit, care surprinde cu fiecare colt descoperit! Se numara printre cele mai importante destinatii turistice ale lumii, unde locuiesc temporar sau permanent multi dintre cei mai bogati oameni ai lumii!
Sa nu uitam de shopping…. Este o relaxare si o bucurie, mai ales daca vei avea norocul de a prinde reducerile considerabile pe care ei le aplica… daca ma gandesc mai bine, mi-este greu sa cred ca nu vei reusi sa prinzi reduceri. De ce? Pentru ca, atentie, aproape tot timpul anului intalnesti la tot pasul reduceri. Si stii ce este si mai placut? Cu 100 lire sterline vei reusi sa te incalti si sa te imbraci din cap pana in picioare. Fascinant, nu? J

Un oras care merita sa fie exploatat: esti la Londra, deci... nu-ti uita umbrela!