Pagini

Londra- This is luxury




Londra este capitala Angliei și a Regatului Unit. Este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit, și unul din cele mai importante orașe ale lumii. Londra este inima capitalei care bate in Anglia, iar vizitatorii pot gasi pulsul orasului la fiecare vizita si la tot pasul.
Te gandesti sa vizitezi Londra? Fii inspirat si intereseaza-te din timp de starea meteo si de festivalurile care pot avea loc in perioada in care vreti sa vizitezi orasul. Londra este situata in insula Marii Britanii, iar starea meteo se poate schimba de la o ora la alta si nu doresti ca perioada ta de concediu sa fie afectata de acest aspect.
Daca ai ajuns in Londra, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci  ar fi sa-ti potrivesti ceasul dupa ora lor, adica sa fie cu 2 ore mai putin ca in Romania.
Orasul poate fi descris printr-o singura expresie: un mic furnicar de istorie si civilizatie. Istoria si cultura orasului iti ofera posibilitatea de a scrie pagini intregi, chiar carti despre el, insa cele mai punctuale si concise idei le poti regasi aici.
Daca reusesti sa iti faci prieteni in Londra care sa iti ofere si posibilitatea de a te caza in micul tau sejur, atunci va fi perfect pentru bugetul tau pe care il poti reorienta catre cu totul alte lucruri. Insa nu toti au norocul acesta, motiv pentru care trebuie sa te inarmezi cu rabdare si calm atunci cand te hotarasti sa te pui pe cautat cazare. Se stie ca este un oras scump, nu doar din punct de vedere al gastronomiei, transportului sau al obiectivelor turistice, cat si al hotelurilor.
Odata ce ai reusit sa gasesti un loc de cazare pe gustul tau, este bine sa te inarmezi cu o harta turistica a orasului, o harta a metroului si de a pleca spre centrul orasului pentru a vizita cele mai frumoase locuri. Nu le pot denumi cele mai importante pentru ca ordinea este aleatorie si asta se datoreaza, din nou, istoriei pe care o are acest imperiu.
Un mic pont, foarte important, este sa iti achizitionez online acel “London Pass” prin intermediul carui beneficiezi de anumite conditii, una foarte importanta fiind aceea ca nu mai este neovit sa astepti la coada pentru a cumpara biletele sau de a astepta dupa restul turistilor pentru a respecta obiectul respectiv. Nu este o noutate printre impatimitii calatoriilor pentru ca multe dintre orasele europene pun la dispozitie aceasta optiune.
De la London Eye, National Gallery si Tower of London, mai jos sunt cele mai vizitate obiective turistice din Londra. Multe dintre atracțiile din top 10 sunt gratuite. Indiferent daca preferi istoria sau arta moderna, vei gasi aici:
- Big Ben este unul dintre cele mai importante obiective turistice in Londra, devenind aproape o emblema a capitalei britanice. Big Ben arata de-a dreptul incantator noaptea cand fatada si cesurile de pe fiecare fata sunt iluminate.
- Palatul Buckingham este resedinta oficiala din Londra a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si a fost deschis pentru prima pentru publicul larg in anul 1993.
- Parlamentul (Houses of Parliament) este o cladire impunatoare de pe malul Tamisei si un obiectiv turistic important in Londra cunoscut si sub numele de Palatul Westminster. 
- Madame Tussauds -Turistii ce aleg sa viziteze acest obiectiv turistic trebuie sa fie pregatiti sa dea frau liber emotiilor si sa fie pregatiti sa intre in lumea vedetelor si a personajelor celebre.
- Tower Brigde- Pasaje pietonale au fost facut pentru a permite oamenilor sa traverseze Tamisa in timp ce podul poate fi ridicat pentru a permite vapoarelor mari sa treaca. Astazi, pasajele pietonale servesc drept galerii de unde poate fi admirata panorama peste Tamisa
- British Museum este cel mai vechi si unul dintre cele mai mari muzee din lume. Sunt putine locuri unde pot fi admirate atatea comori ale tuturor timpurilor sub acelasi acoperis
- Palatul Kensington este una dintre resedintele regale si este situat in Gradinile Kensington. 
 -London Eye – Orasul vazut de sus, London Eye este cel mai vizitat obiectiv turistic din Regatul Unit. Celebra roata este cea mai mare din Europa si a treia din lume iar o calatorie de aproximativ 35 de minute te va face sa uiti de toata aglomeratia orasului.
- Piata Trafalgar situata in partea centrala a orasului este un obiectiv turistic foarte important din Londra.
- Turnul Londrei -Nu este un lucru de mirare ca Turnul Londrei este obiectivul turistic si istoric cel mai popular printre turisti. Turnul Londrei a fost fondat de William Cuceritorul si peste un mileniu de istorie a Angliei s-au desfasurat in jurul sau in spatele zidurilor sale
- Galeria Nationala detine una dintre cele mai interesante colectii de tablouri europene din lume, colectie ce este expusa intr-o cladire construita special pentru ea in centrul Londrei
- Westminster Abbey (Biserica Sf Petru din Westminster) ocupa un loc unic in istoria Marii Britanii. Toti suveranii britanici de la William Cuceritorul incoace au fost incoronati aici. 
- Catedrala Sf. Paul este un obiectiv turistic faimos in plenitudinea de obiective turistice din Londra.
- Hyde Park este nul dintre cele mai importante obiective turistice si istorice ale Londrei. Mii de copaci, un lac, o pajiste, facilitati de echitatie si multe altele este foarte usor sa uiti ca te afli in mijlocul unui oras atat de agitat pecum Londra.
Din punct de vedere al gastonomiei, Londra ofera o gama variata de restaurante si cafenele, pentru toate gusturile si buzunarele. Una dintre marile placeri in Londra este diversitatea de restaurantelor  ce reflecta amestecul cultural din metropola. Specialiatile englezesti traditionale, asa cum este budinca de rinichi, carnatii, vita la cuptor sau chiar pestele cu cartofi prajiti, se afla in fruntea listei in puburile care servesc masa. Pentru un meniul traditional londonez, cauta un local unde se servesc  placinte saracte si piure (pie and mash shop).
Multe pareri impartie din punct de vedere al transportului, insa nu este atat de greu pe cat arata la prima vedere. Londra e orasul lucrurilor pe dos si anume: metroul vine din stanga, volanul la masini e pe dreapta si se circula tot pe stanga. Londra este o metropola, iar reteaua de transport in comun este printre cele mai extinse si aglomerate din intreaga lume.
  Autobuzul e foarte popular in Londra! Sunt toate rosii, cu etaj si circula si ziua si noaptea, dupa ce metroul se opreste. Autobuzele circula foarte des, uneori unul dupa celalalt. In autobuz, cum se pleaca dintr-o statie, imediat anunta ce statie va urma, intr-o engleza superba, cu accent britanic, care iti reaminteste unde te afli!
Taxiurile sunt mici, negre, cu aer retro! Din acest motiv fac ca Londra sa aiba un farmec nemaintalnit in Europa!
Metroul vine repede si astepti maxim 4 minute. Este cel mai vechi din lume si este baza transportului in comun in Londra. Dar atentie, pretul biletului pentru metrou variaza in functie de districtul in care vrei sa mergi. Cel din centru este cel mai scump si cu cat te indrepti spre periferie, pretul acestuia scade.
Daca vrei sa pornesti intr-o aventura de descoperire turistica, ideal ar fi pe jos!  Londra e un oras proaspat, aerisit, care surprinde cu fiecare colt descoperit! Se numara printre cele mai importante destinatii turistice ale lumii, unde locuiesc temporar sau permanent multi dintre cei mai bogati oameni ai lumii!
Sa nu uitam de shopping…. Este o relaxare si o bucurie, mai ales daca vei avea norocul de a prinde reducerile considerabile pe care ei le aplica… daca ma gandesc mai bine, mi-este greu sa cred ca nu vei reusi sa prinzi reduceri. De ce? Pentru ca, atentie, aproape tot timpul anului intalnesti la tot pasul reduceri. Si stii ce este si mai placut? Cu 100 lire sterline vei reusi sa te incalti si sa te imbraci din cap pana in picioare. Fascinant, nu? J

Un oras care merita sa fie exploatat: esti la Londra, deci... nu-ti uita umbrela!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu