Pagini

Bamberg- Venetia Germaniei




       Bamberg este un oras cu o personalitate originala si o atmosfera speciala. O mie de ani de istorie se pot observa intr-un oras vechi care este un sit arhitectural si cultural de rang european. Initial, erau doua orasele impartite de un rau: unul era orasul eclesiastic al printului - episcop, iar celalalt era orasul secular (laic) al cetatenilor.
In prezent, Bamberg este cunoscut drept un „paradis al bautorilor de bere" pentru ca exista 9 fabrici de bere cu o multime de tipuri diferite (mai exact 50 de sortimente), printre care cea mai faimoasa este „berea afumata". Si un lucru foarte interesant, aflat de la un neamt autentic: un locuitor tipic din Bamberg bea 190 de litri de bere pe an!
Bamberg este faimos, de asemenea, pentru arhitectura sa, cu stiluri care variaza de la romanic la gotic, de la renascentist la baroc. Poti gasi strazi inguste cu pietre de pavaj, conace si palate ornamentate si biserici impresionante.
Bamberg este oraselul care te duce cu gandul la Venetia, avand in comun cu orasul italian canalele si casele construite direct din apa, podetele arcuite din lemn sau piatra. Precum Roma - cetatea eterna, Bamberg este construit pe sapte coline, pe cea mai inalta dintre ele dintre ele fiind asezat strategic un palat superb, vestitul Altenburg. Bamberg este de-a dreptul pitoresc, un oras tipic german, cu casele sale in stil baroc si stradutele inguste.

Principalele atractii turistice ale fascinantului Bamberg sunt:

1. Domul, unde este inmormantat Papa Clemens al II-lea (de prin anul 1100), constructie impozanta ca orice dom, pozitionata in mijlocul a patru biserici astfel incat ansamblul sa formeze o cruce. Nu trebuie sa ratati orasul vechi, situat pe o insula intre apele raului, locul care seamana cu Venetia.

2. Muzeele absolut fascinante ale orasului Bamberg: Muzeul Berii, Muzeul de istorie, Muzeul Levi Strauss, Muzeul Pompierilor.

3. Drumul Castelelor cu Neue Residenz, aflat vis-a-vis de Hofhaltung Alte, remarcabil prin aspectul sau exterior impozant, mai ales ca a scapat nevatamat din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Interesant este si interiorul, cu peste 40 de camere, in care de-a lungul timpului au trait printi, episcopi si alti oameni importanti.

4. Curtea Veche, care se afla in vecinatatea Neue Residenz, in prezent adapostind Muzeul de Istorie al Orasului Bamberg.

5. Castelul Altenburg, cu aerul sau romantic, cocotat pe cea mai inalta dintre cele sapte coline ale Bamberg-ului, oferind astfel o vedere superba asupra intregului oras.

         La sfarsit calatoriei, o cina intr-un local tipic german din centrul Istoric al Bamberg-ului este binevenita. Incercati o bere traditionala, nefiltrata pentru ca este foarte buna.
Evadati, apoi, intr-un colt venetian, cu rauri de bere, simfonie a constructiilor istorice si, nu in ultimul rand, intr-un mic si cochet rai al shopping-ului.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu