Pagini

Paris- un oras de colectie




Parisul poate fi un oras foarte scump – asa si este- , la urma urmei , este un centru mondial de bunuri de lux , restaurante , hoteluri-palate opulente si multe altele . Deci, s-ar putea presupune ca vizitarea Parisul cu un anumit buget nu este tocmai un lucru realist. Din fericire , o vizita la Paris nu are legatura cu a „sparge” banca J . Este posibil sa mananci bine, sa gasesti locuri de cazare curate si decente si in acelasi timp sa te bucuri de atractiile orasului la preturi reduse/gratuite chiar si in acelasi timp sa simti ca pentru cateva zile traiesti intr- unul dintre cele mai superbe orase din lume.
Parisul , cel mai populara destinatie din  lume , are o multime de locuri pe care trebuie sa le vezi, dar asigura-te ca petreci cel putin o zi de plimbare pe strazile pariziene ale orasului , deoarece aceasta este singura modalitate de a descoperi adevarata frumusete si imagine a orasului: un loc plin de viata cosmopolita , dar incontestabil franceza. Centrul Parisului este impartit in 20  de zone administratie, majoritatea dintre ele fiind atractiile cunoscute lumii ( Turnul Eiffel , Champs - Elysées , Muzeul Louvre , Panthéon , Notre - Dame , etc. ).
Printre obiectivele turistice care reprezinta un „must” in a le vizita le voi enumera pe cele mai importante: celebrul Turnul Eiffel, celebrul bulevard Champs – Elysées, Muzeul Louvru, Catedrala Notre Dame, Arcul de Triumf, Basilica Sacre Coeur, Cabaretul Moulin Rouge si nelipsitul Palatul Versailles, cu celebrele gradini remarcabile
Paris are un sistem excelent de transport public , iar bilete si abonamente sunt relativ accesibile. Iti recomand, de asemenea, sistemul de autobuz public pentru ca multe dintre ele au rute foarte pitoresti si reusesti sa surprinzi imagini de colectie.
Foloseste metroul pentru a te deplasa in jurul orasului. Economisesti bani si , la un moment dat , daca te afli in oras pentru mai mult de cateva zile, este mai bine sa cumperi " Carte Orange " valabil pentru o saptamana. Un alt mod de a se deplasa, destul de accesibil ca si pret, in timp ce te bucuri de multe dintre atractiile orasului, este de a lua unul din multele Hop On / Hop Off autobuze turistice. Acopera o zona larga astfel incat vei avea sansa de a vedea mai multe parti ale orasului in doar cateva ore.
In ciuda reputatiei sale ca un centru de lux , Parisul se mandreste cu faptul ca este totusi unul accesibil . Zeci de muzee gratuite , evenimente anuale si alte atractii sunt in vizorul vizitatorului turist care are un buget constient. Ca sa nu mai mentionez ca multe dintre monumentele si siturile cele mai impresionante ale orasului , inclusiv Catedrala Notre Dame , Biserica Sacre Coeur  sau chiar cele de pe malurile Senei pot fi vizitate gratuit .
 Paris poate fi cunoscut pentru numarul mare de unitati gastronomice cu stele Michelin , dar ofera, de asemenea, o multitudine de feluri de mancare delicioase si accesibile.
Bugetul pentru shopping in Paris, un subiect atat de dezbatut si cu toate aceasta atat de actual. Aceasta poate fi unul dintre cele mai domnitoare capitale de moda , dar nu doar acest lucru  inseamna cumparaturi in Paris. Trebuie sa inveti sa faci un tur in stil parizian pentru a gasi cele mai frumoase si ieftine haine sau obiecte pentru casa . S-ar putea face , de asemenea, timp de un mic vartej placut la un targ de vechituri Paris – daca ai si norocul de a prinde unul in perioada in care vizitezi orasul .
Parisul are sute de hoteluri si un bugetul de mid-range, insa inchirierea de apartamente a devenit o optiune populara - si te va salva de o multime de bani pentru mancarea consumata in oras pentru ca majoritatea apartamentelor sunt mobilate cu bucatarie si, de ce, nu iti poti pregati singur orice iti doresti .
O vizita la Paris nu este completa fara una care sa includa obiectivele legate de arta. Un mic secret: intrarea este gratuita in prima duminica a fiecarei luni, in cele mai multe dintre muzeele orașului. Nu trebuie sa ratezi MonaLisa de la Luvru si lucrarile impresioniste de la Musee d' Orsay .
O croaziera pe fluviul Sena este , de asemenea, o traditie turistica comuna in timp ce vizitezi Parisul.

Un alt mic secret pentru indragostiti: podurile Senei s-au umplut cu lacatele indragostitilor. Cele mai cautate poduri sunt: Pont des Arts, Passerelle Léopold-Sédar-Senghor si Pont de l'Archevêché. Desi autoritatile nu sunt de acord cu acest fenomen care pare sa stirbeasca din farmecul Parisului, nu au gasit inca o solutie care sa rezolve problema lacatelor. Mai bine pentru noi, indragostitii, nu? :)
Prima vizita in Paris te va duce cu gandul design-ul cladirilor si calitatea arhitecturii a multor colturi din Bucuresti si, de ce nu, o dragoste pe care o vei resimti vis-a-vis de acest oras atunci cand vei descoperi mult mai multe lucruri in comun pe care cele doua orase europene le au.
Voi ce spuneti?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu