Pagini

Clacton on Sea- Wish you were here!



Este cel mai mare oras de pe peninsula Tendring, in Essex, Anglia si a fost fondat in 1871. Este o statiune pe litoral, care atrage din ce in ce mai multi turisti inca din 1950. Insa, nu va intristati pentru ca este o destinatie pe care englezii fac tot posibilul sa o readuca la standardele high la care era candva. De asemenea, din multe puncte de vedere este o destinate in strainatate destul de accesibila.
Pe tarmul orasului Clacton este o adevarata placere sa te plimbi. De ce? In primul rand, pe malul Marii Nordului vei putea regasi unul din cele mai frumoase parcuri de distractii din zona, unul destinat tuturor indiferent de varsta.
Orasul si plajele sale sunt inca populate cu turisti in timpul verii si nu exista un program anual de divertisment. Orasul se doreste a fi o zona comerciala, cu foarte multe lanturi de magazine destinate shopping-ului de haine si nu numai. Celebrul „Village Shopping Factory", care se afla in partea de nord a orasului, este asaltat si de turisti si de localnici deopotriva.
Clacton-on-Sea are un dezvoltat simt al culturii si aici se pot regasi doua din cele mai cunoscute teatre din zona: Teatrul West Cliff si Teatrul Princes, doua bijuterii din punct de vedere al artei in constructie si al bunului gust. Clacton Pier este oficial cel mai mare dig din Marea Britanie, care acopera o uimitoare suprafata de 6 hectare. A fost deschis in iulie 1871 ca un debarcader pentru bunuri si a reprezentat prima constructie a orasului.
Orasul Clacton a fost initial construit ca o destinatie de vacanta pentru londonezi , insa in 1922 aceasta nu a mai fost un punct de interes si orasul a cazut in faliment. Dar, spre bucuria noastra de acum, Ernest Kingsman, om de afaceri, a vazut potentialul de a incepe dezvoltarea structurii de lemn pentru a putea infiinta unul dintre cele mai mari parcuri de distractii din zona. Printre multe alte lucruri, el a fost responsabil si pentru ceea ce mai puteti regasi in Clacton: Sali de spectacol, principalii piloni din mare, puburi si terase cu un iz, oarecum italienesc.

In nici un caz, nu trebuie sa ratati: Centrul Sealife Seaqurium, 10 Pin Bowling, Barul Boardwalk, American Diner, celebrul dish: Fish and chips, West Cliff Theatre, celebrul parc de distractii Clacton Pier, The Pavilion, Jaywick Martello Tower, Martello sau Children's Zoo.
Sa nu te sperie daca pe strazi si in locuri special amenajate vei vedea niste „casute" -rulote care iti vor lasa impresia ca sunt niste casute pentru papusi. Acesta tip de cazare numit Ferry Boat Inn este unul foarte dezvoltat in zona si apreciat, iar intretinerea lui nu este deloc costisitoare.

Si in continuare, gandul meu zboara spre Clacton on see, locul in care „mi-as fi dorit sa fiu"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu